QHSE Manager

Functieprofiel

Alles dat groeit en bloeit, in en rond het huis, draagt bij aan een fijne leefomgeving waar mensen van genieten. Pokon Naturado in Veenendaal biedt mensen op een duurzame manier, innovatieve en kwalitatieve gemaks-producten, diensten en inspiratie, waarmee zij het welzijn van mensen in huis en tuin verbeteren. Kwaliteit, gezondheid, veiligheid en duurzaamheid, zijn daarmee onlosmakelijk verbonden met Pokon.

Als QHSE Manager bij Pokon Naturado, onderdeel van Evergreen Garden Care, ben je verantwoordelijk voor het formuleren, implementeren en professionaliseren van het QHSE beleid binnen Pokon Naturado Benelux. In de huidige situatie zijn de QHSE gerelateerde resultaatgebieden verdeeld onder diverse stakeholders binnen het bedrijf. Aan jou de taak om de QHSE activiteiten te centraliseren, processen te actualiseren/professionaliseren en het kwaliteits- en veiligheidsbewustzijn te verhogen.

Naast de operationele en uitvoerende activiteiten, initieer en begeleid je verbetertrajecten. Je werkt nauw samen met stakeholders van verschillende afdelingen, externe partners en de collega’s van Evergreen Garden Care. Ook word je het aanspreekpunt voor certificerende instanties en overheden en zal je onderdeel worden van het Bedrijfshulpverlening (BHV) team.

Verantwoordelijkheden

 • Formuleren en implementeren van het nieuw op te zetten QHSE beleid Pokon Naturado Benelux, passend binnen actuele wet- en regelgeving en de Evergreen Garden Care richtlijnen
 • Draagvlak creëren binnen de organisatie voor het QHSE beleid
 • (Mede) opstellen en uitvoeren van kwaliteitscontrole systemen, risicoanalyses, RI&E’s, milieuaspecten analyses en jaarplannen
 • Ontwikkelen van veiligheidsprocedures en veiligheidstrainingsprogramma’s
 • Toezien op de correcte invulling van gegevens in de systemen en het naleven van richtlijnen en procedures
 • Organiseren en (mede) uitvoeren van interne en externe audits
 • Toezien en anticiperen op wijzigingen in nationale en internationale wet- en regelgeving
 • Onderdeel van het BHV team, opstellen van noodplannen en aanspreekpunt tijdens crisissituaties
 • Opstellen van QHSE gerelateerde rapportages en aandragen van verbeterplannen
 • Direct rapporterend aan de Algemeen Directeur

Wij vragen

 • HBO werk- en denkniveau. Opleidingsrichting Veiligheidskunde of vergelijkbaar
 • Ervaring met het leiden van QHSE-gerelateerde ontwikkeltrajecten binnen een productieomgeving
 • Actuele kennis van QHSE-gerelateerde wet- en regelgeving en kwaliteitszorgsystemen
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling en schriftelijk)
 • Type: een natuurlijk leider die draagvlak creëert en mensen bewust maakt van hun eigen handelen. Resultaatgericht, gedreven, betrokken, adequaat, consequent, analytisch en overtuigend

Bedrijfsomschrijving

Pokon is al meer dan 90 jaar actief in het ontwikkelen en produceren van potgronden, bodem verbeterende middelen, meststoffen, graszaden, gewasbescherming en aanverwante producten. In 2008 fuseerde de organisatie met Naturado.Pokon Naturado is marktleider in Nederland en levert een compleet assortiment, zowel onder merk (Pokon, Roundup, KB) als private label en beschikt over eigen productielocaties.

De producten vinden hun weg naar de consument via tuincentra, bouwmarkten, supermarkten, e-commerce en aanverwante verkoopkanalen, zowel nationaal als internationaal. De ambitie is om zowel in het binnen- als buitenland een sterke groei te realiseren.

Pokon Naturado maakt sinds juni 2018 deel uit van Evergreen Garden Care, een toonaangevend internationaal bedrijf met ruim 800 medewerkers welke o.a. actief is in Engeland, Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Oost-Europa, de Scandinavische landen, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.

Voor de productie van potgronden beschikt Pokon Naturado in Veenendaal over een fabriek die kan worden gerekend tot de grootste in Europa. Pokon Naturado beschikt over 8.000m2 warehouse voor opslag en conditionering van meststoffen en gewasbeschermingsproducten. Het warehouse voldoet aan de strengste eisen en is volledig gecertificeerd.

www.pokonnaturado.nl, www.pokon.nl, www.kb-home.nl

Geïnteresseerd?

Heb je oog voor detail, ben je praktisch en strategisch ingesteld en ben je in staat het kwaliteitsbewustzijn bij medewerkers te verhogen? Dan is Pokon Naturado op zoek naar jou.

Heb je interesse? Mail je motivatiebrief en CV naar Rianne Bol / rbol@pokonnaturado.nl

Onze merken

externalId=pokon-naturado-index-3.1.3&filter[active]=1