Keurmerken

Responsibly Produced Peat

Veen is een belangrijk onderdeel van potgrond door de goede eigenschappen voor de groei en bloei van je planten. Wetenschappers, natuur- en milieuorganisaties en veenproducenten hebben samen een onafhankelijk certificeringsysteem ontwikkeld om veen op een verantwoorde en transparante manier te winnen: Responsibly Produced Peat (RPP). Pokon Naturado is als eerste Nederlandse producent van potgrond voor de consumentenmarkt lid geworden van dit initiatief.

Het certificeringsysteem is ontstaan uit een samenwerking tussen de European Peat and Growing Media Association (EPAGMA), International Peat Society (IPS), Industrieverband Garten (IVG) en de Vereniging Potgrondfabrikanten Nederland (VPN). Daarnaast hebben ook wetenschappers en natuurbeschermers zich aangesloten, zoals de organisatie Wetlands International.

RHP keurmerk

RHP potgrond is potgrond die voldoet aan de eisen met betrekking tot veiligheid en gebruikswaarde van potgrond. Dit keurmerk mag je alleen dragen wanneer de potgrond is gemaakt met respect voor het milieu. Na gebruik van een productieveld wordt er weer natuurgebied van gemaakt. De grondwaterstand wordt verhoogd, zodat de oersituatie zich weer kan herstellen. Op die manier ontstaat er in de toekomst opnieuw veengrond en komen er bovendien nieuwe natuurgebieden bij. De potgronden van Pokon voldoen allemaal aan de eisen van de stichting RHP.

MPS keurmerk

Al enkele jaren voegen wij houtvezel, kokos en boomschors toe aan de potgrond. Deze alternatieve grondstoffen hebben ieder unieke voordelen. Onze potgronden met nieuwe hernieuwbare grondstoffen zijn te herkennen aan het MPS keurmerk. Deze MPS-potgronden bevatten onder andere rijstekaf en compost.