26 feb. 2018

Potgrond trainingsdagen

De afgelopen weken hebben we bij Pokon Naturado een groot aantal klanten mogen trainen. Het waren zeer succesvolle dagen. Ook was het erg leuk om zoveel klanten bij ons over de vloer te hebben! We hopen dan dat alle deelnemers goed voorbereid kunnen beginnen aan een mooi en succesvol tuinseizoen.

Waarom trainen wij medewerkers?

Wij trainen medewerkers van tuincentra zodat ze hun klanten goed kunnen adviseren over potgrond en het ook goed kunnen presenteren in de winkel. Hierbij is het belangrijk om de pluspunten van zowel standaard grond als de hoogwaardige grondsoorten te kennen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden t.a.v. presentatie van de grond op plekken waar de consument het zoekt.

Op deze manier zijn tuincentrum medewerkers in staat om de meerwaarde van grond uit te leggen en dit op een slimme manier te presenteren waardoor ze een goede adviseur kunnen zijn. Klanten worden goed geholpen en komen sneller terug door en voor het kundige winkelpersoneel. Door het goede advies hebben klanten uiteraard ook meer en langer plezier van hun planten!

Verduurzamen van grond

Een belangrijk punt tijdens de training was het verduurzamen van grond. Wij verduurzamen in grondstoffen, meststoffen en verpakkingen. Dit tonen we aan door een MPS certificaat. Het tempo waarin wij kunnen verduurzamen wordt met name bepaald door de beschikbaarheid van de benodigde volumes en de kwaliteit van het eindproduct.

In de training hebben we precies uitgelegd wat we doen aan verduurzaming, waarom en hoe wij dit doen en welke gevolgen het heeft voor de potgrond. Wij blijven de kwaliteit waarborgen door het RHP certificaat, maar streven ernaar om op alle potgrondproducten zowel het MPS als het RHP logo te voeren.

Hernieuwbare grondstoffen

Het komt er op neer dat we met behoud van kwaliteit en op basis van beschikbaarheid van de grondstoffen werken aan een zo hoog mogelijk aandeel hernieuwbare grondstoffen in onze potgronden. Dit betekent dat de hoeveelheid veen wordt gereduceerd. Veen is en blijft overigens een belangrijke grondstof. Met name vanwege de kwaliteit van deze grondstof om goede potgronden mee te kunnen maken, maar ook vanwege de beperkte beschikbaarheid van alternatieven. Het veen dat we nog gebruiken is op een duurzame wijze gewonnen, dat wordt gewaarborgd door het RPP certificaat.

Rondleiding Pokon Naturado

Uiteraard is er een rondleiding door de fabriek geweest zodat iedereen met eigen ogen kon zien hoe het productieproces werkt. Daarnaast hebben we de meest ideale potgrondafdeling, ingedeeld op de klus laten zien.

Allen bedankt voor deze dag!